Louis Vuitton x Nike Air Force 1

Kan det vara fler Louis Vuitton x Nike Air Force 1 på gång?

Virgil Abloh var en man av kulturen och klättrade från Pyrex Vision ända upp till Louis Vuittons heliga mark. Trots att han kämpade mot cancer en tid innan han gick bort visade den avlidne designern sällan tecken på sjukdomen i sitt arbete och lämnade världen bättre och definitivt mer välklädd än när han kom in i den.

Även om det har gått lite mer än två år sedan Ablohs död är tomrummet som lämnades efter honom fortfarande mycket påtagligt. Hans inflytande kan fortfarande kännas i verksamheten på ovan nämnda ateljé, som kanske kommer att introducera fler colorways av en av Off-White grundarens sista samarbete: Louis Vuitton x Nike Air Force 1.

Tack vare Imed Soussi - som varit en del av lyxhusets PR-team sedan 2008 - avslöjades nyligen en ny, opublicerad sample av Louis Vuitton x Nike Air Force 1 i verkligheten. Denna modellen, som har mörk och ljusgrön mocka i sin konstruktion, är täckt nästan helt av ett subtilt monogramtryck, med gulddetaljer applicerade i den klassiska Helvetica längs profilen som Off-White är känt för.

I skrivandets stund är det inte bekräftat om detta par faktiskt kommer att släppas. Men medan Shannon Abloh gör en medveten ansträngning för att belysa mycket av sin avlidna makes arbete - som Futura x Off-White x Nike Dunk Low, som för närvarande är till försäljning via Sotheby's - finns det en möjlighet att en offentlig lansering är på gång.

Louis Vuitton x Nike Air Force 1

Tillbaka till blogg