Union Los Angeles x Air Jordan 1 2023

First Look: Union Los Angeles x Jordan 1 2023

I slutet av mars rapporterades det att Union LA skulle släppa ännu ett samarbete med Air Jordan 1, med augusti som den avsedda månaden för lanseringen. Vidare fick vi veta att de skulle se helt annorlunda ut än deras första vintageinspirerade design från 2018, och den första looken bekräftar det påståendet till viss del.

Första titten på Union Los Angeles x Air Jordan 1 high samarbete för 2023

En första titt på det kommande samarbetet mellan Union Los Angeles och Air Jordan 1 visar att en betydande del av designen är mycket lik den första designen. Chris Gibbs vision att kombinera två par till en sko via en Frankenstein-inspirerad sömnad vid ankeln är återigen uppnådd genom en livlig turkos tråd som syns strax under Wings-loggan och UN/LA-flärpen samt över tungan. De gulnade panelerna på insidan av ovandelen är också liknande de ursprungliga paren, medan "BBS" broderat på hälen är en hyllning till Gibbs fru Beth och hennes märke, Bephie's Beauty Supply.

Influenser från Air Footscape Woven syns i den nya designen

Där denna design från 2023 verkligen sticker ut är genom implementeringen av en tjock vävd panel runt mudguarden – en uppenbar hyllning till Air Footscape Woven. Livsstilskon som debuterade i slutet av 2000-talet (som är redo för en comeback i år) var en utveckling av Air Footscape, en löparsko som är känd för sin asymmetriska snörningsstruktur. Men att införliva det med en Air Jordan 1 var något som ingen förväntade sig, vilket gör detta samarbete ännu mer spännande. Även om vi uppskattar kreativiteten i konceptet, var det redan tillräckligt för att stå som huvudfokus för samarbetet och användningen av den tidigare idén verkar inte vara så nödvändig.

Union Los Angeles x Air Jordan 1 high

Union Los Angeles x Air Jordan 1 high framifrån

Union Los Angeles x Air Jordan 1 BBS broderat på hälen, detaljbild

Tillbaka till blogg