Skillnaderna mellan Jordan 1 Mid och Jordan 1 High: Allt du behöver veta

Skillnaderna mellan Jordan 1 Mid och Jordan 1 High

Jämförelse mellan Jordan 1 High och Jordan 1 Mid

En fråga vi ofta får är "Vad är skillnaden mellan en Jordan 1 High OG och en Jordan 1 Mid?" För vissa ser de nog likadana ut. Men det finns några viktiga detaljer som gör skillnaden. Men oroa dig inte, vi hjälper dig! Efter att ha läst den här artikeln vet du de viktigaste skillnaderna mellan dessa två silhuetter. Låt oss börja!

Först och främst, låt oss börja med detta. Air Jordan 1 High OG är den ursprungliga silhuetten. De släpptes för första gången 1985. Det är också anledningen till att de ursprungliga Jordan 1 High är dyrare än Jordan 1 Mid.

Jordan 1 High är en stor succé, även för den nya generationen. Nike och Jordan Brand såg detta också. För att hålla Jordan 1 High mer begränsade, kom de på Jordan 1 Mid, tillgängliga för en bredare publik.

Hur ser Jordan 1 Mid annorlunda ut jämfört med Jordan 1 High?

Jordan 1 Mid har definitivt ett annat utseende än High, även om de kan se liknande ut för det otränade ögat. För folk som inte samlar verkar de båda vara höga sneakers i Jordan 1-silhuetten. För sneakerheads finns det mer subtila skillnader i utseendet.

När man ställer ett par Jordan 1 Mid och Jordan 1 High bredvid varandra blir skillnaderna tydligare. Den något kortare höjden på Jordan 1 Mid innebär färre snörhål. Den normala Jordan 1 Mid har 8 öglor, jämfört med de 9 som finns på de flesta Air Jordan 1 Highs.

Jämförelse mellan Jordan 1 Mid och Jordan 1 High

Skillander mellan en Jordan 1 Mid "Light Smoke Grey" Och en Jordan 1 High Chicago "Lost and Found"

Detta ändrar proportionerna på Mid på ett ganska betydande sätt. Den lägre höjden vid ankeln ger Mid ett lite annat utseende. J1 High tenderar att ha en smalare, mer åtsittande look, medan Mid ser mer voluminös och bred ut. Detta gäller inte bara för utseendet; enligt min erfarenhet har Mid en något mer generös passform, särskilt runt tåboxen. Detta kan dock skilja sig från fot till fot. Om ni är osäkra på er storlek i våra olika skor, kolla gärna in vår Storleksguide.

Intressant nog hävdar många att Michael Jordan själv bar Mid på planen. Dessutom, fram till ungefär 2013-2015, ansågs det som en "High" vara vad som nu betraktas som en "Mid". Det innebär att Air Jordan 1 High faktiskt släpptes i mer av ett mellanhögt snitt tills Nike bestämde sig för att "återinföra den ursprungliga formen".

 

 Jordan 1 Mid "Alterante Bred Toe" från vår instagram @Gotkicksse

Vad är skillnaden på Nike Air märket på de båda Air Jordan 1?

Jumpman-logotypen har funnits sedan innan Tinker Hatfield placerade den på Air Jordan 3. Dock skulle den inte dyka upp på en Jordan 1 förrän efter att Jordan Brand blev sitt eget varumärke på 90-talet.

Som nämnts ovan var detta ett tag den enda typen av AJ1 vi kunde köpa; mellanhög modell med en Jumpman-logotyp på tungan. För sneakersamlare vid den tiden var detta Air Jordan 1 High. Det skulle inte vara förrän i början av 2010-talet som en distinkt "OG" hög modell skulle utvecklas.

När Nike insåg att den högre modellen med Nike Air-märkningen på tungan talade mer till samlare (och hypebeasts), började de kapitalisera på detta. Fler och fler "OG High" färgkombinationer började släppas. När nya samlare kom in på scenen började det tas för givet att höga modeller var mer "OG" än Mids, och därför mer eftertraktade. I coh med att det inte fanns Nike Air på tungan på Mids var en enkelt att identifiera modellen som symboliserade den "ointressanta" av Jordan 1s.

Notera att både Mids och Highs har Nike Air i mellansulan. Även om detta inte påverkar komforten så mycket som man kan tro, bör denna punkt förtydligas, eftersom vissa tror att bristen på Nike Air på tungan innebär att det inte finns någon teknik i skon.

Jordan 1 Mid 'Diamond Shorts' i en svart och vit färgsättning med unika detaljer, perfekt för dem som söker efter stilrena och iögonfallande sneakers.

Jordan 1 Mid "Diamond Shorts"

Tillbaka till blogg